Tipem pro letošní zimní dovolenou může být především pro rodiny s malými dětmi zimní středisko Almenwelt Lofer. Lofer leží zhruba uprostřed dlouhého salcburského údolí Saalachtal.

lofer-familyexpress

Vyznavačům bílého sportu je zde k dispozici celkem 13 lanovek a vleků a celková délka místních sjezdových tratí činí 45 kilometrů (modrých 21 km, červených 20 km a černých 5 km).

Areál v okolí Loferu rozhodně nepatří mezi střediska, která by své návštěvníky lákala na vysokou nadmořskou výšku. Svahy nad obcí Lofer přitahují lyžaře především na široké a dobře upravované svahy.

Na svazích na vrcholu Schönbichl nejsou žádné obtížné tratě, středisko se zaměřuje spíše na lehké a středně obtížné sjezdovky. V loňském roce zde byla postavena úplně nová osmimístná lanovka, která pomocí automatických bezpečnostních pásů dopraví lyžaře na vrchol mnohem bezpečněji.

lofer-panorama

I úplní začátečníci se mohou vypravit na 1.623 metrů vysoký vrcholek nad Loferem. Z něho vede do vesnice dlouhá modrá sjezdovka a začínající lyžaři si zde mohou vyzkoušet své první obloučky na lyžích. Jako každé moderní lyžařské středisko se i Almenwelt honosí četnými zasněžovacími zařízeními. Díky nim se dá na všech sjezdovkách lyžovat v průběhu celé sezóny.

A aby si zdatní jezdci nepřipadali nedocenění, i v Loferu mají svou vyhlášenou sjezdovku. Ta se nachází na severní straně 1.747 metrů vysokého Grubhörndlu a pro její sjezd už je potřeba trocha kuráže.